Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
 • Dërgesa me postë të shpejtë
 • Në të gjithë Kosovën
 • 100% blerje të sigurta

4 hapat ti vendosni fëmijët në gjumë

A keni problem ç’do mbrëmje pasi që më i vogli refuzon të flej apo në mënyr konstante ik nga shtrati?

Vendosni të gjitha lodrat në dollap dhe mësoni 4 triket që do të ju ndihmojnë juve që fëmija juaj të flej.

Problemi 1:

Pasi që të shkoni në shtrat, fëmiu zakonisht zgjohet dhe pyet për një gotë ujë apo qumësht.

Pse ndodh kjo? Mesiguri jo nga etja.

Fëmijët zgjohen nga shtrati nga arsye të ndryshme:

 • Friksohen në errësirë,
 • Ata dëshirojnë të dëshmojnë se ju nuk mundë ti detyroni ata në gjumë ( veqanërisht ata që nuk shkojnë në shkollë),
 • Por arsyeja më e shpeshtë është se jeni dorëzuar dhe nuk e detyroni fëmijën në rutinën e gjumë të regullt ( mënyra se si ishte kur ishte ende bebe).

Si mund ta parandaloni fëmijën që të zgjohet nga shtrati?

Gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni një rutinë të gjumit. Kur ju të filloni me racionin e mbrëmjes apo të pastrimit, apo të lexoni një tregim, fëmija e di që është koha e gjumit dhe ai nuk do të largohet nga shtrati më.

Procedurat e mbrëmjes mundë të jenë në vazhdimësi:

 • Një tregim i mbrëmjes apo film i vizatuar,
 • Përqafimi dhe puthja për natë të mirë,
 • Larja e dhëmbëve …

Apo mundë të mendoni ti shpërbleni për të mirë fëmijët që qëndrojnë në shtrat, p.sh gjysmë ore më shumë me lodra, etj..

Problemi2:

Monstrumi” nën shtrat

Prej ku vjen ky monstrumi?

Kur fëmija qetësohet dhe syt i mësohen me errësirë, ai mundë të sheh në hije monstrum të ndryshëm që dëshirojnë ta hanë ata. Fëmijët pak më të mëdhenjë shofin hajdut që dëshirojnë ti vjedhin video lorën e tyre të re.

Si mundë ti ndjekni monstrumët nga dollapi?

Një llamp e vogël nate dhe sprej kundër mostrumave (një shishe me ujë të gazuar) mundë të bëj mrekulli. Këto janë probleme imagjinative, kështuqë problemet imagjinative mundë të ndihmojnë.

Nëse fëmija është më i madh dhe ende ka frikë nga monstumët, ndaloje që të mos shikoj filma horror apo të mos lexoj tregime detektive.

Një bisedë e cila përmban zgjidhje gjithashtu ndihmon, Nëse fëmija juaj frigohet nga zjari, tregoj se si mundë ti ik asaj.

Problemi 3:

Fëmija nuk mundë të fle dhe nuk mundë të zgjohet në mëngjes edhe me një zhurmë të madhe.

Po, fëmijët gjithashtu kanë probleme, jo vetëm ti. Pse?

Fëmijët që vuajn nga pagjumësia nga arsye të ndryshme nga pijet e gazuara me kafeinë shumë të stresuar në shkollë. Gjithashtu është e mundur që ju shumë thjeshtë e keni pasur një natë shtegëtuese në folen tuaj, fëmija ju ka mbajtur të zgjuar me energjin e tij të brendshme.

Si mundë ti ndihmoni?

Janë disa matje që mësohen tek insomnianët e vogël:

 • Njoftoni me regullat bazike të gjumit, duke përfshir rutinën e gjumit,
 • Ndaloni TV dhe kompjuterin së paku gjysmë ore para gjumit,
 • Terrojeni dhomën para kohës së gjumit, dhe bëje dhomën komplet terr,
 • Në mëngjes largoni perdet dhe ndezi dritat, spese drita të zgjon si orë,
 • Sigurohuni që fëmija zgjohet në të njejtën kohë ç'do ditë ( në vikend mund ta lejoni disa orë më shumë), kështu që ai lodhet në orë të njejtë ç'do mbrëmje.

Promblemi 4:

Fëmija vjen në shtratin tuaj gjatë natës. Pse fëmijës tuaj i duket shtrati juaj më interesant?

Nëse mësoheni ta lejoni fëmijën të vij në shtratin tuaj gjatë një stuhie apo gjatë ëndrave të këqia , e keni përgjigjen e kësaj pyetje.

Ku mund ta mbani fëmijën në shtratin e tij?

Nëse dëshironi që fëmija të flej në shtrat të tij, duhet të jeni i ashpër dhe strikt. Kjo do të thotë se duhet ta mbani/ dërgoni fëmijën në shtrat të tijë c'do herë kur vjen në shtratin tuaj. Nëse vjen në shtratin tuaj paparaljmërim ( pasi që ju jeni ende fjetur), vendosni një zile në derë.

Në këtë mënyrë ju menjëher do të dëgjoni nëse fëmija do të vijë përsëri. Por nëse fëmija është i frikësuar për të qenë vet, ju mundë ta lejoni të flej në dhomën tuja në një thes gjumi për një kohë.

Kur të mësohet me te, do të jetë më e lehtë të flej në dhomën e tij vetëm.