Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta

5 këshillat për gjumë të mirë nga ekspertët

Nëse për çdo natë keni rutinën e njejtë për gjumë dhe prap zgjoheni të dërmuar  lexoni këto 5 këshilla nga ekspertët e gjumit.

Në kohën kur shoqëria njerëzore po zhvillohet me hapa gjigantë, në të njëjtën kohë njeriu është duke ia ‘vjedhur’ vetes me dhjetëra orë gjumë. Në fakt, ne nuk e dimë rëndësinë e vërtetë të gjumit.

Por, sa duhet të flemë për të qenë të shëndetshëm? Njeriu në gjumë dhe për një gjumë sa më të shëndetshëm duhet të kalojë katër cikle të cilat janë përafërsisht nga dy orë dhe më pas është faza e çlodhjes në gjumë. Gjithsej, njeriut të rritur i duhen tetë orë gjumë të pastër për të mbajtur organizmin të shëndetshëm.

1.Celularet e menqur

Zakoni më i keq që bëjme tani në vitet e fundit është mbajtja  e celulareve  të menqur afër shtratit, njëra ndër më të këqijat e kësaj liste është kjo meqenëse se ne do të jemi të penguar gjatë gjumin nëse kemi  ndonjë lajmërim në celularë.

2.Temperatura e dhomës

Një nga faktorët që mund të na ngatroj në gjumë është edhe temperatura  sipas ekspertëve thuhet se meshkujt dëshirojnë të bëjnë gjumë në një dhomë më të  freskët përderisa femrat në dhomë më të ngrohtë. Përderisa ke dhënë betimin se do të qëndroni në të mirë dhe të keqe me partnerin  tuajduhet të gjeni një mirëkuptim që të neutralizoni temperaturën e dhomës.

3.Dysheku që ju pershatet

Dysheku duhet të jetë ai që ju mbështet plotësisht trupin dhe gjithmonë të kemi kujdesë në përzgjedhjen e Dyshekut. Zakonisht dyshekëve i humbë forma dhe për këtë arsyje ju do të jeni jokomfort në gjumë. Bëne zemrën guri dhe hidheni atë dyshek që mbanë erë dhe mikroorganizma të ndryshme. Bleje dyshekun e ri dhe fito dhuratë nga Dormeo.

 

 

4.Mësoni të vegjëlit të flejnë në dhomë ndaras

Nëse ju keni mësuar të bëni gjumë vetëm kur është fjale tek të vegjlit është një problem i pashmangshëm por ju duhet të mësoni të vegjlit tuaj të adaptohen dhe të flejn në një dhomë ndaras. Preferohet që fëminë tuaj duhet të leni të flen vetëm pas minimum të ketë 6 muaj.

 

5.Regulloni orarin

Gjumi është sikur një orë bioligjike zakonisht duhet të keni një orarë të caktuar kur ju bëni gjumë, është e preferuar të bini në gjumë në të njëjten kohë dhe të zgjoheni në të njëjetën kohë edhe gjatë ditëve të vikendit.