Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta
Dormeo Feston Ditën Boterore të Gjumit, dhe është sponsor krenar i Ditës Boterore te Gjumit.

Dormeo Feston Ditën Boterore të Gjumit, dhe është sponsor krenar i Ditës Boterore te Gjumit.

Dita botërore e gjumit e organizuar nga World Sleep Society, është një ngjarje globale, dedikuar promovimit të rëndësisë së gjumit në shëndetin tonë. Ajo lidhet me shoqata të shumta të gjumit, studiues dhe profesionistë, qëllimi i të cilëve është të vetëdisoje njohuritë për rëndësinë e cilësisë së gjumit dhe për të parandaluar dhe menaxhuar çrregullimet e gjumit.

Në 2017, Dormeo, është një nga liderët tanë. Brend me një cilësi dhe kualitet botëror i cili është bërë edhe pjese e rëndësishme e mënyrës tonë jetësore.

Dormeo është bashkangjitur me ne në këtë mision duke u bërë sponsori jonë krenar në Ditën Boterore të Gjumit.

Një gjumë i mirë për një jetë të shëndetshme

Këtë vit Dita Boterore e Gjumit është duke u munduar të vetedijesoje njerëzit me moton ‘’Një gjumë i mirë për një jetë të shëndetshme’’. Në kërkim të një jete të shëndetshme, njerëzit do të bëjnë të pamundurën për t’u siguruar që te ushqehen mirë dhe te bëjnë ushtrimet e duhura, por kur vjen puna për të fjetur, disa ende supozojnë se është aq e lehtë sa duhet vetëm ti mbyllin sytë. Megjithatë, nga hulumtimet e fundit gjithnjë e më shumë dëshmohet se gjumi është një nga shtyllat më të rëndësishme të shëndetit dhe jetës në përgjithësi. Në fund të fundit, gjumi është thelbësor për mbijetesën tonë. Arianna Huffington, autore e “The Sleep Revolution: Transforming Your Life, One Night at a Time thotë:"Ne po jetojmë në moshën e artë të shkencës të gjumit - duke zbuluar mënyrat se si gjumi dhe ëndrrat luajnë një rol thelbësor në  vendimarrje, inteligjencën emocionale, përdorimin e njohurive, produktivitetin dhe kreativitetin. Në fund, shkenca ka provuar se gjumi rrit performancen tuaj.

Pra, është e qartë se nëse me të vërtetë dëshirojmë një jetë të mire, gjumi është pikënisja për këtë udhëtim" Kjo është arsyeja pse Dita Botërore e Gjumit është aq e rëndësishme, duke ditur dobitë dhe ndikimin që gjumi sjell mbi shëndetin.”

Misioni për të fjetur

Dormeo ka një mision të njëjtë me atë të Ditës Botërore të Gjumit - për të rritur ndërgjegjësimin në mbarë botën sa i përket rëndësisë së gjumit në shëndet. Po ashtu dhe pasojat negative nga mungesa e gjumit, për shkak të një jete  të detyrueshme ose  çrregullimeve të ndryshme.

Statistikat lidhur me çrregullimet shëndetësore të varura nga gjumi janë alarmante. Hulumtuesit tregojnë se goditjet dhe pushimi i zemrës (infarkti) mund të shkaktohen dhe nga çrregullimet e gjumit. Njerëzit që kanë probleme me gjumin gjatë natës kanë tendeca të vuajnë nga tensioni i lartë dhe sëmundjet kronike. Studimet gjithashtu kanë treguar se njerëzit që vuajnë nga pagjumësia apo nuk bëjnë gjumë të mjaftushëm kanë më shumë simptoma të problemeve me anoreksi dhe depresion. Gjumi është burimi kryesor i energjisë.  Gjatë gjumit, energjia ruhet për shkak të aktivitetit të pezulluar, lëvizjes dhe përgjigjeve shqisore, dhe ridrejtohet për të rivendosur dhe për të plotësuar proteinat dhe mbledhjen e tyre në strukturat qelizore.   

Një numër i madh i hulumtimeve tregojnë së gjumi i pamjaftueshëm dhe gjumi i pa rahatshëm mund të shkaktoje diabetin e  tipit 2 dhe mbipeshën.

Lajm i mirë është se shumica e rreth 100 çrregullimeve të gjumit janë të parandalueshme ose të shërueshme. Cilësia e jetës mund të përmirësohet dhe se kjo epidemi globale, që ndikon deri në 45% të popullsisë së botës mund të kontrollohet - me ndihmën e specialistëve të gjumit.

 

Dormeo – Festo gjumin dhe festo  jetën.

 Dormeo është më shumë se një brend i gjumit të mirë. Dormeo është për të gjithë ata që kanë për qëllim një gjumë të këndshëm dhe te rehatshëm dhe për njerëzit qe përdorin produktet tona. Me prezence dhe vite të ekspertizës ndërkombëtare, ne jemi të shtyrë nga shëndeti, teknologjtë e reja dhe materiale të cilësise më të lartë. Qëllimi ynë është që të sigurojme të tre elementët kryesore të cilësisë së mirë dhe gjumit rigjenerues: kohëzgjatjen, vazhdimesine dhe thellësinë. Dhe ky qellim ndahet me se mirti me Diten Boterore te Gjumit. Melnisa Begović, menaxherja e brendit Dormeo shpjegon:  ‘’Për ne, bashkëpunimi prestigjoz i Ditës Botërore të Gjumit është mënyre lidhëse me specialistët, hulumtuesit dhe kërkuesit, të cilët ndajnë pasionin edhe ofrojnë  zgjedhjet për një gjumë më të mirë. Së bashku, ne dëshirojmë të nxisim dhe më tej ndërgjegjësimin e cilësisë të gjumit dhe të thellojmë të kuptuarit tonë. Ne jemi të nderuar dhe të lumtur për bashkëpunimin me ekspertët e gjumit në mbarë botën dhe të ndjekim të njëjtin qëllim. Ne e dimë se problemet e gjumit nuk janë më pak të rëndësishme se shqetësimet e tjera shëndetësore dhe ne gjithashtu e dimë se së bashku - ne mund të bëjmë më shumë "! Misioni i Dormeo-s është të transformoje çdo dhomë gjumi në një strehë të rehatshme të gjumit dhe çdo shtëpi në një vend ku ju mund të pushoni, ri-ngjalleni, ri-mbusheni dhe ri-lidheni me veten dhe të dashurit tuaj. Miliona njerëzve që flenë në dyshekë Dormeo, jastëkë dhe këllëfë thonë se ne jemi në rrugën e duhur, që zgjidhjet tona për gjumin janë besuar dhe vlerësuar dhe se ato jane duke transformuar jo vetem gjumin por dhe vete jeten.

 

(Për më shumw kontakte  në web faqen + dormeo & worldsleepday)

______________

www.dormeo-ks.com

www.worldsleepday.org