Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta
Fazat e gjumit

Fazat e gjumit

Kur shkoni për të fjetur gjatë natës, ju përjetojnë katër fazat e gjumit. 

Faza e parë: 

 Sytë janë të mbyllura gjatë fazës së parë të gjumit dhe ju mund të zgjohen pa vështirësi, megjithatë, ju mund të ndjeheni si ju nuk keni fjetur fare. Faza e parë mund të zgjasë për pesë deri në dhjetë minuta. Gjatë kësaj kohe, ju mund të ndjeheni sikur se ju jeni duke rënë, e cila mund të shkaktojë që ju të kërceni papritmas, (i quajtur myoclonia hypnic).

 

Faza e dytë: 

Gjatë kësaj periudhe të leht të gjumit shkalla e zemrës ngadalësohet dhe temperatura e trupit ulet. Në këtë pikë, trupi përgatitet për të hyrë në gjumë të thellë.

 

Faza e tretë dhe katërt: 

 Këto janë fazat e thella të gjumit, me fazën 4 është më intensiv se fazën 3. Kjo është kur ndodh gjumi i rënd. Këto faza janë të njohura si të ngadalshëm-valë, ose delta, gjumë. Nëse zgjoheni nga gjumi gjatë këtyre fazave, një person mund të ndihet i çorientuar për disa minuta.