• Dërgesa me postë të shpejtë
 • Në të gjithë Kosovën
 • 100% blerje të sigurta

Blej Dyshek Dormeo vetëm prej 9€/muaj me kartelën e çdo banke që ofron pagesë me këste & fito dhuratë!

Ç'është gjumi?

Ç'është gjumi?

Ne e dimë se funksioni i organizmit tonë fillon të ngadalsohet, ashtu që nga fundi i ditës ne fillojmë të ndjehemi të lodhur dhe ndjejmë se shkalla e energjisë është më e ulët se sa gjatë ditës. Pastaj ne shkojmë në shtrat.

Çka ndodhë me ne përderisa jemi duke fjetur?

Ne e dimë se funksioni i organizmit tonë fillon të ngadalsohet, ashtu që nga fundi i ditës ne fillojmë të ndjehemi të lodhur dhe ndjejmë se shkalla e energjisë është më e ulët se sa gjatë ditës. Pastaj ne shkojmë në shtrat, i mbyllim sytë dhe gjëja tjetër që ne e dëgjojmë eshtë alarmi në mëngjes. Por në fakt , truri jonë është shum aktiv në shkallën e parë të gjumit , gati në atë shkallë sikurse personi të jetë i zgjuar.

Në gjumin normal ne kalojmë nëpër dy faza: faza e gjumit të thellë dhe faza REM

Faza e gjumit të thellë paraqitet mbas gjysmë ore, kur organizmi i juaj relaksohet plotësisht dhe ne flejmë. Kjo fazë zgjatë diku rreth 40 minuta. Gjatë kësaj faze aktive në të cilën më së shumëti paraqiten ëndërrat, veprimet e pjesëve tjera të trupit tërësisht janë të qeta.

Pason faza REM , kur truri jonë përpunon te gjitha informatat e ditës së kaluar. Ne e përejetojmë këtë fazë disa herë gjatë një nate (cikli i gjumit). Nëse ne zgjohemi gjatë fazës REM, mund të kemi pasqyrën më të qartë të endrrës që kemi pasur. Pason faza e gjumit të thellë dhe pastaj gjumi fillon të lehtësohet nga fundi i natës.

Përgjat fazës së gjumit të tellë, organizmi rritë dhe prodhon hormonin (STH – somatotropin), i cili është thelbësor në organizmin tonë. Ky hormon e bënë trupin tonë rezistent ndaj stresit dhe lodhjes.

Sa më të gjata të jenë fazat e gjumit, ne do të ndjehemi më mirë gjatë ditës së ardhshme, sepse është prodhuar sasi e mjaftueshme e STH .

 • Pagesa pas pranimit të porosisë
  Pagesa kryhet vetëm kur pranoni porosinë tuaj. Ne ju garantojmë sigurinë e plotë të të dhënave tuaja.
 • Transport në të gjithë Kosovën
  Ne sjellim dërgesat direkt në shtëpinë tuaj në të gjitha qytetet e Kosovës. Ju paguani vetëm pas pranimit të porosisë tuaj.
 • Na telefononi

  Për dërgesa, anulime të porosive, garanci, reklamacione dhe ankesa ju lutem na telefononi në: 038 244 644 77

 • Pagesa 100% të sigurta
  Ju mund të jeni plotësisht të sigurtë për pagesat e bëra në faqet tona. Ne mbrojmë të dhënat tuaja, dhe respektojnë privatësinë tuaj.

Dormeo Kosova - Brend që siguron komfort dhe kualitet të lartë të gjumit

Dyshekë, mbulesa, këllëfë, batanije, jorganë, jastakë, mbishtresa dhe aksesorë kualitativë. Çdo gjë që ju nevojitet për komfort dhe gjumë të shëndetshëm.
Abonohu në të rejat tona

Telefono tani

Për dërgesa, anulime të porosive, garanci, reklamacione dhe ankesa ju lutem na telefononi në: 038 244 644 77