• Dërgesa me postë të shpejtë
 • Në të gjithë Kosovën
 • 100% blerje të sigurta
Club5*

Festojmë 7 vite së bashku, klubi me 5 yje!

Gjumi i mirë i natës i mban qelizat burimore të reja

Gjumi i mirë i natës i mban qelizat burimore të reja

Në kushte normale, shumë nga llojet e ndryshme të qelizave burimore të të rriturve në indet e veçanta, duke përfshirë qelizat burimore hematopoietike, ekzistojnë në një gjendje pasive ku rrallë ndahen dhe kanë kërkesa shumë të ulëta të energjisë.

Në kushte normale, shumë nga llojet e ndryshme të qelizave burimore të të rriturve në indet e veçanta, duke përfshirë qelizat burimore hematopoietike, ekzistojnë në një gjendje pasive ku rrallë ndahen dhe kanë kërkesa shumë të ulëta të energjisë.

“Teoria jonë ishte që kjo gjendje pasive i mbron qelizat burimore hematopoietike nga dëmtimi i ADN-së dhe kështu mbron nga plakja e parakohshme”, thotë dr. Michael Milsom, udhëheqës i studimit.

Megjithatë, në kushte të stresit, si gjatë humbjes kronike të gjakut apo infeksioneve, qelizat burimore hematopoietike futen në një gjendje të ndarjes së shpejtë të qelizave në mënyrë që të prodhojnë qeliza të reja të gjakut dhe t’i riparojnë indet e dëmtuara.

“Është si të detyroheni të dilni nga shtrati në mes të natës dhe pastaj të futeni në një makinë sportive dhe t’ju kërkohet ta ngisni sa më shpejt që të mundeni rreth një qarku garash derisa jeni ende gjysmë në gjumë”, shpjegon Milsom. “Qelizat burimore kalojnë nga një gjendje e pushimit apo qetësisë në aktivitet shumë të lartë brenda një harku të shkurtër kohor, duke kërkuar prej tyre që ta rrisin shpejt normën e tyre metabolike, ta sintetizojnë ADN-në e re dhe ta koordinojnë ndarjen e qelizave. Nevoja e papritur për t’i ekzekutuar njëkohësisht këto funksione të komplikuara në mënyrë dramatike i rrit gjasat që diçka do të shkojë keq”.

Eksperimentet e përshkruara në studim tregojnë se kërkesat e rritura të energjisë nga ana e qelizave burimore gjatë stresit rezultojnë në prodhimin e metaboliteve të ngritura reaktive të cilat mund ta dëmtojnë drejtpërdrejt ADN-në. Nëse kjo ndodh në të njëjtën kohë që qeliza është duke u përpjekur ta replikojë ADN-në e saj, atëherë kjo mund ta shkaktojë ose vdekjen e qelizave burimore, ose potencialisht nxitjen e mutacioneve që mund të shkaktojnë kancerin.

Qelizat burimore normale mund ta riparojnë shumicën e këtij dëmi të ADN-së të shkaktuar nga stresi, por sa më shumë që i ekspozoheni stresit, aq më shumë ka të ngjarë që një qelizë e caktuar burimore do ta riparojë në mënyrë joefikase dëmin dhe pastaj të vdesë ose të pësojë mutacion dhe të veprojë si një farë në zhvillimin e leukemisë.

Pacientët me aneminë Fanconi vuajnë nga kolapsi i sistemit të tyre të gjakut dhe kanë rrezik jashtëzakonisht të lartë të zhvillimit të kancerit

"Lidhja e re ndërmjet stresit fiziologjik, mutacioneve në qelizat burimore dhe plakjes është shumë emocionuese", thotë Trumpp, bashkautor i studimit, përcjell Koha.net. "Duke e kuptuar mekanizmin nëpërmjet të të cilit qelizat burimore plaken, ne mund të fillojmë të mendojmë për strategjitë për ta parandaluar apo të paktën për ta reduktuar rrezikun e qelizave të dëmtuara burimore të cilat janë shkak i plakjes dhe farë e kancerit."

 • Pagesa pas pranimit të porosisë
  Pagesa kryhet vetëm kur pranoni porosinë tuaj. Ne ju garantojmë sigurinë e plotë të të dhënave tuaja.
 • Transport në të gjithë Kosovën
  Ne sjellim dërgesat direkt në shtëpinë tuaj në të gjitha qytetet e Kosovës. Ju paguani vetëm pas pranimit të porosisë tuaj.
 • Na telefononi

  Për dërgesa, anulime të porosive, garanci, reklamacione dhe ankesa ju lutem na telefononi në: 038 244 644 77

 • Pagesa 100% të sigurta
  Ju mund të jeni plotësisht të sigurtë për pagesat e bëra në faqet tona. Ne mbrojmë të dhënat tuaja, dhe respektojnë privatësinë tuaj.

Dormeo Kosova - Brend që siguron komfort dhe kualitet të lartë të gjumit

Dyshek, mbulesa, këllëf, batanije, jorgan, jastak, mbishtresa dhe aksesorë kualitativ. Çdo gjë që ju nevojitet për komfort dhe gjumë të shëndetshëm.

Klientët Dormeo e duan dyshekun e tyre. Dhe jo vetëm për cilësinë e lartë. Ose karakteristikat anatomike dhe ortopedike. Ose garancia deri në 15 vjet që ofrohet. Janë të gjitha këto gjëra plus faktit që Dyshekët Dormeo janë jashtëzakonisht të rehatshëm dhe ju japin gjumin që dëshironi.

Ne jemi të gjithë ndryshe. Me forma të ndryshme të trupit, pesha të ndryshme, preferenca të ndryshme të gjumit. Por kur duam të flemë gjum, krevati perfekt për të gjithë ne duhet të jetë i njëjtë - i rehatshëm, i ngrohtë, ndjesia e të fjeturit mbi një re, apo jo? Në jetën reale, krevati perfekt për cilindo është ndryshe. Dhe ne i kemi të gjithë. Të butë dhe të fortë, me përbërje të materialeve natyrore cilësore, me përmasa të ndryshme, ergonomike, dhe mbi të gjitha shumë të rehatshme. Po, ky është Dormeo!

A e dini që çdo sekondë personat vuajnë nga problemet e gjumit? Në qoftë se jeni një nga ata, jini të sigurtë, që nuk jeni i vetmi. Nuk ka zgjidhje të shkurtra. Zgjidhja e vetme - një dyshek i mirë.

Për të siguruar një ambient cilësor fjetjeje, çdo dyshek Dormeo duhet të kaloj testin e rezistencës. Jo vetëm për të garantuar një dyshek cilësor të avancuar, por dhe tju japi juve teknologjinë më të mirë për të mbajtur trupin tuaj ndërsa jeni duke fjetur dhe duke u shplodhur.

Eksploroni shkencën e gjumit e cila do ndryshojë jetën tuaj. Ju prezantojmë dyshekun tonë më të ri. Nje dyshek i cili është thjesht perfekt - Dormeo Air.

Rreth 1 Milion klientë kanë provuar dhe i kanë pëlqyer dyshekët Dormeo, dhe numri vazhdon dhe rritet. Bëhuni dhe ju pjesë e grupit i cili ka zbuluar gjumin perfekt.

Abonohu në të rejat tona

Telefono tani

Për dërgesa, anulime të porosive, garanci, reklamacione dhe ankesa ju lutem na telefononi kujdesin ndaj konsumatorit në: 038 244 644 91

Për porosi telefononi në: 038 244 644 77