Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta
Lidhja mes mungesës së gjumit dhe Diabetiti 2

Lidhja mes mungesës së gjumit dhe Diabetiti 2

Ju e dini se historia e juaj mjekësore e familjes , së bashku me atë që ju hani dhe sa ju peshoni, mund të ndikojnë në rrezikun e zhvillimit të diabetit te tipit 2.. Por a e dini se shprehitë tuaja të gjumit mund të luajnë një rol? 

Ju e dini se historia e juaj mjekësore e familjes , së bashku me atë që ju hani dhe sa ju peshojnë, mund të ndikojnë në rrezikun e zhvillimit të diabetit tip 2.. Por a e dini se shprehitë tuaja të gjumit mund të luajnë një rol?  Është e vertete. Në fakt, vuatja nga pagjumësia është një faktor shpesh që neglizhohet, por i rëndësishëm që rrezikon diabetin e tipit 2, një sëmundje që përfshin shumë glukozë (ose sheqer) në gjak dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Lidhja mund të jetë e vështirë të imagjinohet. Por arsyeja kryesore që rregullisht ne e neglizhojme mund të rrisë rrezikun e diabetit tip 2 është për shkak se niveli i hormoneve bie nga pagjumësia. Në mënyrë të veçantë, me humbje e vazhdueshme të gjumit, ne kemi më pak insulinë (një hormon bazë që rregullon sheqerit në gjak) është me pak në trup pasi të hamë bukë. Ndërkohë, trupi juaj sekreton më shumë hormone nga stresi, i cili ju ndihmon të qëndroni zgjuar, por e bën të vështirë për insulinë ta bëj punën e saj në mënyrë efektive. Efekti neto: Shumë glukozës qëndron në gjak, e cila mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të diabetit tip 2..

Përveç kësaj, duke marrë shumë pak gjumë mund të rrisë oreksin tuaj dhe të zvogëloj nivelin e ngopjes, duke shkaktuar që të vdesin karbohidratet dhe ushqimet me sheqer, në veçanti. Me kalimin e kohës, kënaqin në këto dëshirat apo me ngrenje të tepërt, në përgjithësi mund të bëj dëme në insulinë tuaj dhe nivelin e sheqerit në gjak, si dhe në peshën e trupit tuaj. (Mbani mend:. Trashje është një faktor i madh që rrezikon diabet tip 2) Plus, kur ju jeni fleni më pak, ju jeni më shumë të lodhur dhe më pak të prirur për të ushtruar, e cila është një problem për shkak se ushtrimi i rregullt ndihmon me menaxhimin e peshës dhe kontrollin e sheqerit në gjak.  

Për fat të mirë pagjumësi zgjat vetëm disa ditë, këto efekte mund të përmbysen dhe nivelet e insulinës mund të përmirësohet me më pak sa dy netë të plota të gjumë.