Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta

Mungesa e gjumit ul nivelin e inteligjencës

Sipas studimeve më të fundit mungesa e gjumit ul nivelin e inteligjencës.

Të flesh një orë më pak gjumë do të thotë që truri i një personi në klasë të gjashtë kthehet në trurin e një nxënësi në klasë të katërt.  
“Humbja e një ore gjumë është e barasvleshme me 2 vite të rritjes së njohurive dhe zhvillimit,” thonë studimet. Ka një lidhje reciproke midis notave dhe sasisë së gjumit.   “Adoleshentët të cilët merrnin 10-ta flinin 15 minuta më shumë se sa ata qe merrnin 9-ta,e kështu me radhë.” Të dhënat nga Wahlstrom ishin pothuajse përsëritje perfekte e rezultateve nga studimi i më shumë se 2 mijë nxënësve në Rhode Island të SHBA nga ekspertja e Universitetit Brown , Mary Carskadon.