Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta
Nuk kani nevojë për të shkuar në yoga: Mundeni stresin me disa teknika të lehta.

Nuk kani nevojë për të shkuar në yoga: Mundeni stresin me disa teknika të lehta.

Stresi jo vetëm që ju bën nervoz dhe të tensionuar gjatë ditës, ajo mund të ju bëjë më të vështirë dhe gjumin dhe të flem rehat. Kjo është për shkak se ju shtriheni në një gjendje të hyperarousal, duke shkaktuar tensionin e gjakut dhe ngritje të normave tuaj të frymëmarrjes më ndjeshme në luftën kundër stresit: relaksim. Për fat të mirë, këto strategji mund të ju ndihmojë ta lehtësojne mendjen tuaj, në mënyrë që trupi juaj është i relaksuar gjatë natës dhe mund ta lehtësoj gjumin.

Bëni një listë.

Nëse nesër planet e ditës suaj nuk e lënë trurin tuaj të pushojë së menduarit, përpiqeni për ti marrë ato nga koka juaj duke shënuar ato. Nëse ju preferoni të përdorni një stilolaps dhe letër, ose shkruani një shënim të shpejtë në smartphone tuaj, kjo strategji siguron që ju nuk do të harrojni për çdo gjë të nesërmen, të cilat mund të ju ndihmojë të mos shqetësoheni. Një tjetër opsion: Mbani një ditar të natës, ku ju mund të shkruani çdo frikë dhe frustrim dhe pastaj e mbyllë kapakun dhe të lënë ato faqe për një natë.    

Merrni Pesë Here Frymë.

Edhe një frymëmarje dhe pak më e thellë mund ta qetësoj sistemin tuaj nervor. Vendoseni njërën dorë mbi barkun tuaj dhe ndjejen të rritet dhe të bjerë sipas frymëmarjes. Përsëriteni këtë cikël pesë herë dhe ju do filloni ta ndjeni një qetësi ne trupin dhe mendjen tuaj. Shtrihuni dhe mundoheni të fleni sa më qetë.  

Në një mendje për qetë.

Duke bërë kështu që ju mendoni për moment e pranishëm, e cila ju pengon të përqëndroni në mendimet stresuese që ju pengon të fleni gjumë . Mendoni se si ndihen butësine e jarganit në lëkurën tuaj rahatinë e jastekut, tingëllimën nga dritarja juaj erë dhe frymen e lehtë të ajrit.   

Masazho Gishtrinjët tuaj.

Po, ju jeni duke u përpjekur për t'u çlodhur, por duke masazhuar dhe pastaj zbutë gishtërinjtë tuaj, ju mund të ndihmoni gjithë trupi juaj të qetësohet. Shtriu mbi kurrizin tuaj dhe mbyllë sytë. Fokusoheni se si ndihen gishtërinjtë tuaj. Tani lëshoni dhe tërheqë të gjithë dhjetë gishtërinjtë në drejtim të fytyrës tuaj dhe mbajë ato për dhjetë sekonda. Pastaj lironi ato. Përsëriteni këtë ushtrim dhjetë herë.