Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta
Pse femrat nuk i kuptojnë mashkujt?

Pse femrat nuk i kuptojnë mashkujt?

Shprehija e tyre për të qenë në komjuter gjatë gjithë kohës apo shprehija e mbajtjës së telekomanduesit të TV-së gjatë gjithë kohës në dorë mund t’i çmend femrat. Pse është kështu?

Mashkujt bëjnë 1 milion gjëra që femrat thjesht nuk i kuptojnë

Shprehija e tyre për të qenë në kompjuter gjatë gjithë kohës apo shprehija e mbajtjës së telekomanduesit të TV-së gjatë gjithë kohës në dorë mund t’i çmend femrat. Pse është kështu?


Pse mashkujt u tregojnë femrave qka të bëjnë dhe si ta bëjnë?

Detyra kryesore e mashkullit primitiv ishte të shkonte në gjah për ushqim. Mbijetesa e njeriut varej nga aftësia e qëllimit të gjahut nga mashkulli. Kjo është koha kur ai mësoj të vlerësoj suksesin e tij në bazë të efikasitetit të tij dhe aftësisë për të gjetur zgjidhje.

Gjatë kësaj kohe femra zhvillio trurin për komunikim dhe për të krijuar lidhje emocionale me fëmijët e tyre dhe anëtarët e tjerë të familjës.

Gjatë procesit të vlerësimit, mashkulli mësoi të zgjedh problemet pa patur ndjenjën që duhet të diskutoj me dikë tjetër. Ferma, në anën tjetër, ka dëshirë që të diskutoj gjërat – ato kanë dëshirë të nxjerrin në shesh brengat dhe ndjenjat e tyre dhe të diskutojnë ato me njerëz të tjerë.

Kështu që, kur femra fol më një mashkull, ai mendon që ajo po i kërkon ndihmë atij për të zgjedhur problemin, ndërsa ajo vetëm se dëshiron t’i shpreh ndjenjat e saj me dikë tjetër. Dhe kjo është arsyeja pse një mashkull mendon se ai po e shpreh dashurinë e tij ndaj një femre, kurse ajo e kupton reagimin e tij si dëshmi se ai është i paaftë t’a dëgjoj atë.


Pse mashkulli nuk e lëshon nga dora telekomanduesin?

Nëse gjyetari do kthehej tek shkëmbi i tij, ai do të ulej dhe do të shiqonte zjarrin. E njejta gjë është ç’ka bën mashkulli i ditës së sotit – ai nuk dëshiron të diskutoj gjërat dhe i harron ato duke shikuar të tjerët.

Nuk është i rastësishëm fakti që mashkujt shikojnë lajmet 6 herë më shumë se femrat. Kur mashkujt kanë në dorë telekomanduesin, nuk është qëllim i tyre ta kuptojnë se ç’ka është duke ndodhur në botë, por ata dëshirojnë të harrojnë problemet që janë duke e brengosur.


Pse ata nuk pyesin për mënyrën e duhur?

Një barcoletë e vjetër e ilustron situatën me mashkujt që nuk e pranojnë “se ju ka humbur rruga në oborr” dhe nuk kërkojnë ndihmë: “Pse duhën 4 million spermatozoidë që të fekondojnë një vezore? Sepse askush nuk dëshiron të pyes për rrugën.”

Kjo e fundit është e lidhur edhe me gjyetarët e lashtë: nëse ata e pranonin se nuk e dinin ku janë, do të pranonin se nuk kanë kapacitet ti përkasin gjinisë së tyre: sensi i orientimit në një vend.


Pse nuk ju pëlqen shopping-u?

Një mashkull mund të blej 2 kostume, shumë fanella me mëngë të shkurta, këpucë dhe xhaketë për një moment, ndërsa femrës i duhën disa ditë që ti shikoj të gjitha gjërat para se të blejë 1 gjë të vetme. Evolucioni ka kontribuar që mashkulli të shëndrrohët nga një gjyetar i shpejtë dhe efikas në një person që del në shopping.

Dhe femrat veprojnë si paraardhëset e tyre – ato shikonin dhe zgjedhnin gjëra që janë më të ushqyeshme, dhe femrat e sotit kënaqën duke kërkuar diqka të mrekullueshme.


Pse ata ikin nga përgjegjësitë?

Një mashkull është në gjendje të shfaq pasion të shumtë ndaj klubit të futbollit që ai përkrah, ndërsa nuk është në gjendje të shfaq as gjysmën e këtyre emocioneve femrës që ai e don. Emocionalisht është më lehtë për të të lidhet me një ekip sporti se sa me një femër. Përgjatë historisë, mashkulli ishtë polygamoz përshkak të mënyrës së jetesës së specieve. Ishte logjike që mashkulli të ketë mardhënie me më shumë femra.

Nëse ai e përdorë këtë si arsye për mos besnikërinë e tij, shpjegoj atij se njeriu dallon nga krijesat tjera bazuar në faktin se truri i tij është i zhvilluar dhe i mundëson të marrë vendime të vetëdijshme se ç’ka është mirë dhe se ç’ka është keq.


Prej nga ju vjen nevoja për të patur të drejtë gjithmonë?

Deri vonë mashkujt janë rritur me ndjenjën se ata duhën të jenë të fortë dhe nuk duhët të tregojnë që janë të ligë duke qarë. Heronjtë e tyre gati gjithnjë janë përshkruar si njerëz të vetëm që janë në gjendje të zgjedin problemet e tyre. Djemt rritëm duke besuar se ata do të jenë dështak nëse nuk i zgjedhin problemet e tyre vet.

Pohimi se ai ka bërë ndonjë gabim do të ishte tradhëti për vetëvetën; për këtë shkak ata e kanë të vështirë të pranojnë se kanë bërë gabim.


Pse lodrat i tërheqin lodrat?

Shkathtësia e orientimit në hapësirë tek truri i mashkullit është zhvilluar më shumë se tek truri i femrave. Shkathtësia e tyre ose kalkulimi i shpejtësisë, këndvështrimit dhe distancës është më i mirë. Mashkujt tërheqën nga detyrat që ata “duhet ti kryejnë vetë”, atyre ju pëlqen të ndërtojnë aeroplanë, anije, dhe ç’kado që bëhet me instruksione.

Ndryshimi në mes të djemve dhe burrave është tek çmimi i lodrës së tyre. Ç’ka është torturë për femrën është hobi për mashkullin. Djemt shkojn në dyqane të lodrave; djemtë shkojnë në dyqane ku modelohën hardverët. Ka shancë që 99% të patentave janë regjistruar nga mashkujt…


Pse nuk e kuptojmë ç’ka ka dashur të thotë ai?

Mashkujt mendojnë që femrat nuk fokusohën në esencë të problemit por vetëm flasin reth e rrotull dhe nuk e thojnë atë dëshirojnë të thojnë. Për këtë shkak gjithmonë mashkujt duhët ta “përkthejnë” kuptimin e mesazhit që femrat japin.

Truri i femrës është i “trajnuar” që të prodhoj komunikim dhe është i mësuar për komunikim indirekt që të shmang përballjën sy-më-sy. Për këtë arsye nuk ka asnjë problem kur 2 femra janë duke biseduar sepse ato flasin gjuhën e njejtë dhe kanë gjestikulaturë të njejtë.

Por nëse një femër dhe një mashkull bisedojnë, biseda e tyre mund të jetë konfuze, përshkak se shpesh ata as nuk e dinë se cili është objektivi i bisedës.