Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
  • Dërgesa me postë të shpejtë
  • Në të gjithë Kosovën
  • 100% blerje të sigurta
Si zgjoheshin njerëzit nga gjumi kur s’kishte orë me alarm? (Foto)

Si zgjoheshin njerëzit nga gjumi kur s’kishte orë me alarm? (Foto)

Para se të ekzistonin alarmet e orëve e edhe telefonët, njerëzit kishin nevojë për një mënyrë që të zgjoheshin herët nga gjumi. Mirëpo si?

Para se të ekzistonin alarmet e orëve e edhe telefonët, njerëzit kishin nevojë për një mënyrë që të zgjoheshin herët nga gjumi.  

Mirëpo si?  

Kohë më parë, kishte një punë që sot mund t’ju duket e pa zakonshme. Trokitësi i dyerve ishte ai që i zgjonte njerëzit nga gjumi për të shkuar në punë. Para Revolucionit Industrial, kishte njerëz që me këtë punë e fitonin bukën e gojës. Ata ecnin nëpër rrugët e Britanisë së Madhe e të Irlandës dhe trokisnin në dritaret e njerëzve, për t’iu treguar se është koha që ta fillojnë ditën, shkruan Mirror.