Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Provoni
 • Dërgesa me postë të shpejtë
 • Në të gjithë Kosovën
 • 100% blerje të sigurta
Si ta zgjedhim jastëkun e duhur?

Si ta zgjedhim jastëkun e duhur?

Shpesh ne jemi në dilemë kur kemi të bëjmë me zgjedhjen e një jastëku të ri sepse në treg ka shumë lloje të ndryshme të jastëkëve dhe ata kanë të njëjtën qëllim: që ti ofrojë përdoruesit mbështetje dhe komoditet gjatë fjetjes.

Ne shpesh jemi në dilemë kur kemi të bëjmë me zgjedhjen e një jastëku të ri sepse në treg ka shumë lloje të ndryshme të jastëkëve dhe ata kanë të njëjtën qëllim: që ti ofrojë përdoruesit mbështetje dhe komoditet gjatë fjetjes.

Një jastëk i mirë duhet të përmbush disa kritere në mënyrë që të jetë në gjendje që t’iu ofroj komoditetin e vërtetë dhe një gjumë të shëndetshëm:

 • duhet të mbështesë boshtin tuaj kurrizor në pozitën natyrale
 • duhet të mbështesë veçanërisht pozitën tuaj të gjumit
 • nëse ju vuani nga alergjitë ai duhet të jetë rezistent ndaj akarieneve dhe të jetë i prodhuar nga materialet hipo-alergjenike.
 • duhet të jetë i rehatshëm dhe fleksibël.

Dormeo ofron 8 jastëk që janë të ndryshëm në dizajn, materiale dhe dimensione. Që t’ iu ndihmojmë ta gjeni më të duhurin ne kemi përgatitur një udhëzues praktik për blerjen e jastëkëve Dormeo.

Ju mund të zgjedhni jastëkun që është i duhur për ju duke pasur parasysh karakteristikat në vijim:

 • formën e jastëkut
 • pozitën e gjumit
 • llojin e mbushjes së jastëkut
 • problemet mjekësore

Zgjedhja e jastëkut në lidhje me formën e tij

Gjëja e parë që duhet pasur parasysh kur ju zgjedhni një jastëk është forma e tij, kjo është, se a dëshirojmë që ai të jetë anatomik apo klasik. Forma e një jastëku anatomik përcjell linjën e trupit tuaj, konkretisht, kokën, qafën dhe krahët. Ai është i përshtatshëm nëse ju flini anash dhe në shpinë.

Jastëku klasik zgjedhet nga njerëzit që dëshirojnë të flenë në bark apo ata që ndryshojnë pozicionet.

Gama e jastëkëve Dormeo përfshinë 3 jastekë anatomik të cilët ju mund t'i zgjidhni:

 • the Memosan made from memory foam
 • the Memosan Plus made from memory foam with aloe vera
 • the Memosan 3-layer pillow made from 2 layers of memory foam and a layer of Ecocell® that can be adjusted to suit the individual user

for those who love classic pillows we have:

 • the Memosan Classic made from pieces of memory foam
 • the Silk made from silk and down-like Wellsleep® fibres
 • the Silk Touch made from silk and down-like Wellsleep® fibres in a silk cover
 • the Tina made from light TENCEL® and down-like Wellsleep® fibres
 • the Antisnore from natural Talalay latex with an added air pocket to prevent snoring
 • the Verde, filled with down-like Wellsleep® fibres encased in a layer of TENCEL®, the outside cover is of cotton

Choosing a pillow in relation to your sleeping position

On stomach

If you prefer to sleep on your stomach, you need a soft, low pillow so that your spine is supported in its natural position. Therefore, choose a low flat pillow, which is filled with silk or microfibre, and which adjusts to your weight.

We recommend:

 • the Memosan Classic: an adjustable pillow made from pieces of memory foam
 • the Silk: a low pillow made from silk which regulates perspiration
 • the Silk Touch: a low pillow filled with down-like Wellsleep® fibres
 • the Tina: a low pillow made from TENCEL® and Wellsleep® fibres, perfect for warm seasons
On back

Those of you who sleep on your back need a higher medium-soft pillow and an anatomical shape. The pillow needs to ensure that your spine remains in its natural, curved position, and your shoulders and neck are properly supported, while you sleep. If you snore while sleeping on your back, then you need an anti-snoring pillow.

We recommend:

 • the Memosan: a medium anatomic pillow made from memory foam
 • the Memosan Plus: a medium anatomic pillow with added aloe vera
 • the Memosan 3-layer: a high anatomic pillow consisting of 3 layers and with added aloe vera
 • the Antisnore: a pillow that prevents snoring, with a filling made from natural latex
On side

If you prefer to sleep on your side, your body needs a higher, firmer, anatomically shaped pillow, which will support your body in the correct position. While sleeping on your side it is important that your head is not left hanging, so you need a flexible anatomical pillow that will properly support your head, neck and shoulders.

We recommend:

 • the Memosan: a medium anatomic pillow made from memory foam
 • the Memosan Plus: a medium anatomic pillow with added aloe vera
 • the Memosan 3-layer: a high anatomic pillow consisting of 3 separate adjustable layers; with added aloe vera
A combination

If you frequently change from one position to another during sleep, you need a flexible pillow that will allow you to sleep well on your side, abdomen and back. Choose a medium-soft pillow of medium height with a filling that is firm and flexible.

We recommend:

 • the Memosan 3-layer: a high anatomic pillow consisting of 3 separate height-adjustable layers; with added aloe vera
 • the Silk Touch: a medium pillow filled with down-like Wellsleep® fibres
 • the Tina: a low pillow made from TENCEL® and down-like Wellsleep® fibres; perfect for warm seasons

Choosing a pillow in relation to type of filling

The most important part of the pillow is definitely the filling, as that is what provides the appropriate amount of support. For allergy sufferers it is particularly important that it be dust mite resistant. Dormeo has pillows with 5 different types of fillers from which you can choose.

Memory foam

Memory foam is a heat sensitive material developed by NASA to improve the comfort of astronauts during spaceflight. It is very suitable for the manufacture of pillows as its structure allows it to adjust to the shape and temperature of the body during sleep.

It comes in two forms:

 • an anatomically shaped pillow made in a single piece
 • a classically shaped pillow filled with pieces of foam

The anatomic pillows made from memory foam are suitable for:

 • people who want a firmer pillow so they can sleep on their back or stomach
 • allergy sufferers and asthmatics, as memory foam is inhospitable to dust mites
 • all those who want a higher pillow

Dormeo recommends:

 • the Memosan: a standard anatomic pillow
 • the Memosan Plus: an anatomic pillow with added aloe vera
 • the Memosan 3-layer: an anatomic pillow consisting of 3 separate height-adjustable layers

The classic pillows made from pieces of memory foam are suitable for:

 • people who prefer to sleep on their stomach and tend to hug their pillows while sleeping
 • allergy sufferers and asthmatics, as memory foam is inhospitable to dust mites
 • people who want a pillow of medium height
 • people who like to shape their pillows to suit themselves
 • people who need to use a pillow to support their legs while they sleep

Dormeo recommends the Memosan Classic: a classic pillow filled with pieces of foam.

Wellsleep® microfibres

Wellsleep® microfibres are made from polyester, an extremely light but durable material that does not compact, wear out, or shrink and which is also washable. Pillows made from Wellsleep® are light, airy, resistant to dirt and dust mites, and have a similar feel to down-filled pillows.

Wellsleep® pillows are recommended for:

 • those who sleep on their stomach or back
 • people who want a soft pillow
 • allergy sufferers who want the feel of a down pillow but cannot have one
 • those who perspire while sleeping

Dormeo recommends:

 • the Silk: a low classic pillow which also contains silk and has a cotton cover
 • the Silk Touch: a low classic pillow which also contains silk and has a silk cover
 • the Tina: a classic pillow with added TENCEL®
 • the Verde: a thicker pillow that feels similar to a down-filled pillow
Silk

Silk is a soft yet durable material used in the manufacture of luxury pillows. Silk has exceptional hypoallergenic properties, absorbs moisture well, and also acts as a thermal insulator as it preserves body heat regardless of the outside temperature.

Silk pillows are suitable for:

 • people who sleep on their stomach or back
 • allergy sufferers and asthmatics
 • people who perspire a lot while sleeping
 • those who was a pillow that feels cool in summer and warm in winter
 • people who want to experience daily, the luxury of a pillow made from silk

We recommend:

 • the Dormeo Silk: a low classic pillow which has a cotton cover
 • the Dormeo Silk Touch: a low classic pillow which has a silk cover
Talalay latex

Talalay latex is the most technologically advanced latex, it is so elastic that it easily moulds to the shape of the body. The Antisnore pillow is available, and whilst primarily intended for those who have problems with snoring, it is can also be used as a normal pillow as the special ‘antisnore’ section is removable.

We recommend Dormeo Antisnore: a classic pillow made from natural Talalay latex

TENCEL®

TENCEL® is a completely natural breathable fibre that absorbs moisture. A pillow made from TENCEL® offers comfort, softness and practicality, it is very suitable during hot weather and for people who perspire a lot during sleep.

Dormeo recommends:

 • Tina: a classic pillow filled with TENCEL® and down-like Wellsleep® microfibres
 • Verde: a classic pillow filled with Wellsleep® microfibres encased in a TENCEL® and cotton cover

Choosing a pillow in relation to health problems

Choosing the right pillow can help alleviate certain health problems. You should select an appropriate pillow with assistance from your doctor or pharmacist, but we have prepared some general guidelines that take into account some common problems.

Dust mite allergies

People who are allergic to dust mites should avoid fillings in which dust mites tend to inhabit (e.g. down). Choose pillows filled with silk and down-like Wellsleep® microfibres or memory foam.

Recommended for allergy sufferers are the:

 • Memosan – anatomically shaped and made from memory foam
 • Memosan Plus – anatomically shaped, made from memory foam with added aloe vera
 • Memosan Classic – classically shaped, made from pieces of memory foam
 • Memosan 3-layer – anatomically shaped pillow, made from 2 layers of memory foam and a layer of Ecocell®, can be height adjusted to suit the individual user
 • Silk – classically shaped, filled with silk and down-like Wellsleep® microfibres, with a cotton cover
 • Silk Touch – classically shaped, made from silk and down-like Wellsleep® microfibres, with a silk cover
Neck pain

There are many causes to neck pain and one of them is definitely sleeping on a bad pillow or mattress, or sleeping in an inappropriate position.

If you sleep on your stomach and experience neck pain in the morning, it is probably because sleeping on your stomach creates problems for your neck muscles. We suggest that you change your sleeping position and start sleeping on an anatomically shaped pillow. You can choose from 3 memory foam pillows that mould to the shape of your neck and relieve pain:

 • the Memosan is the standard model
 • the Memosan Plus has a cover with added aloe vera
 • the Memosan 3-layer is made from 2 layers of memory foam and a layer of Ecocell®, therefore its height can be adjusted to suit the individual user

You can view all Dormeo pillows by clicking here where detailed descriptions of all the products are available.

Would you like to purchase a new mattress but do not know which one? Click here to view our Buying Guide: How to choose the right mattress. For assistance with selecting the right type of mattress slats do not overlook the Buying Guide: ‘How to choose the right slats’.

To fully complete your bedroom’s look and create a pleasant sleeping environment, we also invite you to view our colourful range of blankets, quilts and bedspreads. And do not overlook our modern, attractive bed linen that is sure to impress even the most particular customers!

If you still have queries, then we invite you to call our Dormeo Consultants on the free call number 080 15 10, where they will be happy to assist you in buying the perfect product for your needs.