SHFLETO KATEGORITË
Dyqanet tona
Club5
0
0,00 €
Losd fsdf sd
Na vjen keq, por ju nuk keni asnjë produkt në shportën tuaj të blerjes.

Cilat janë llojet e ndryshme te pagjumësisë?

Sipas udhëzimeve nga një grup mjekësh, pagjumësia është vështirësia që të biem në gjumë ose për të bërë gjumë më të gjatë. Njerëzit me pagjumësi mund të ndjehen të pakënaqur me gjumin e tyre dhe zakonisht përjetojnë një ose më shumë nga simptomat e mëposhtme: lodhje, energji të ulët, vështirësi për tu përqëndruar, çrregullime të humorit dhe ulje të performancave në punë ose në shkollë.

Ka mënyra të shumta për të përshkruar pagjumësi:

Pagjumësi akute

Si një episod e shkurtër me vështirësisë për të fjetur. Pagjumësi akute zakonisht shkaktohet nga një ngjarje e jetës si një ndryshim i vështr në punë, duke marrë një lajm i keq, ose udhëtimit. Shpesh pagjumësi akute zgjidhet pa asnjë trajtim të një personi por varet nga organizmi i njeriut.   

Pagjumësi comorbid

Pagjumësia që ndodh me tjetër simptoma psikiatrike - të tilla si ankthi dhe depresioni - janë të njohura dhe të lidhur me ndryshimet e gjumit. Kushte të caktuara mjekësore mund të shkaktojë pagjumësi ose të bëjë një person të pakëndshme gjatë natës (si në rastin e dhimbjeve të nyjeve apo dhimbje të shpindës) të cilat mund të bëjnë të vështirë gjumin.  

Sulm pagjumësie 

Vështirësi të biem në gjumë në fillim.  

Mirëmbajtja pagjumësie

Pamundësia për të qëndruar në gjumë. Njerëzit me pagjumësi mirëmbajtjes zgjohen gjatë natës dhe kanë vështirësi  për të kthyer gjumin.